Terug

De aa’s van Schaap

De ene keer 48 uur actie in de hogedrukketel, de andere keer brengt een rustig gesprek uitkomst: 4 advocaten en notarissen over hun werk.

content
ach so!

Opnieuw in Berlijn geweest, om deel te nemen aan een Runder Tisch op het gebied van grensoverschrijdende financieringen en zekerheden. Prettig om op dit niveau kennis en ervaring te delen met notarissen en advocaten uit andere landen. Bovendien goed voor onze internationale contacten. Er klonk een waarderend “Ach so” voor mijn bijdrage; dat geeft energie. Na twee lange dagen theorie weer veel zin om met de praktijk bezig te zijn!

Vincent van Werkhoven, kandidaat-notaris

aandeel

“Je acteert alsof je zélf aandelen hebt in onze portefeuille” kreeg ik te horen. Kennelijk trok ik m’n wenkbrauwen op, maar er werd bevestigend gelachen. Positief betrokken, zullen we maar zeggen. En ja, soms voelt een opdracht alsof je inderdaad zelf als aandeelhouder betrokken bent. Je moet er tenslotte diep induiken om tot de beste voorstellen te komen en alle mogelijke klippen te omzeilen.

Jos Pennings, advocaat

assepoester

Nee, ik vertel geen sprookjes. Cliënten verdienen een eerlijk antwoord. Zeker wanneer het juridisch probleem waarmee ze geconfronteerd worden van grote invloed is op hun onderneming. Maar zie je duidelijk mogelijkheden, dan is het belangrijk om daar ook voor te gaan. “Het ging precies zoals je gezegd had”, zei mijn cliënt direct na een aandeelhoudersruzie. Dat vind ik wel een compliment.

Michel T Schroots, advocaat

aandacht

Een gerenommeerde Duitse bank vroeg om raad met een probleemkrediet. Stoppen leek de enige optie. Wij vermoedden een alternatief. Na overleg kregen we alle ruimte. Een stevig maar open gesprek met de kredietnemer leidde tot een aangepast voorstel met betere zekerheden. Aandacht voor de belangen en kansen aan beide zijden heeft toch weer het verschil gemaakt. Inmiddels zijn de bank en haar klant vijf jaar verder.

Jan Wind, advocaat