Doel van stichting niet overschrijden

Joop Werner  |  17 augustus 2020  |  Leestijd: minder dan 1 minuut

Op grond van de wet moet elke stichting een doel hebben. Het bestuur moet binnen dat doel blijven. Gaat het bestuur namens de stichting rechtshandelingen aan die het doel te buiten gaan, dan kan de stichting die rechtshandelingen vernietigen. De stichting moet dat dan wel op tijd doen. Als er maar één bestuurder is, kan dat een probleem zijn. Dat kan een reden zijn om meerdere bestuurders te benoemen.

Meer weten? Download dan dit artikel (PDF).

Dit artikel is eerder verschenen in het tijdschrift Bestuur Rendement (2020-08).

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Joop Werner.

Volg Schaap Advocaten Notarissen op LinkedIn.

COVID-19

COVID-19 mededeling

Ook in deze bijzondere tijden staan wij voor u klaar. Wij hebben maatregelen genomen zodat wij onze diensten aan u kunnen blijven verlenen. Neem dus gerust contact met ons op. U kunt op ons rekenen.

Als het voor de dienstverlening noodzakelijk is dat u bij ons op kantoor komt, dan ontvangt u een protocol met maatregelen voor uw en onze veiligheid.

COVID-19 notice

We are also there for you during these special times. We have taken measures so that we can continue to provide our services to you. Feel free to contact us. You can count on us.

If it is necessary for our services that you come to our office, you will receive a protocol with measures for your and our safety.