Tips voor het beheersen van financiële risico’s als gevolg van COVID-19

Schaap Advocaten Notarissen  |  16 april 2020  |  Leestijd: ongeveer 1 minuut

Als uw onderneming ondanks de steunmaatregelen in financieel zwaar weer terecht kan komen, dan adviseren wij u om alvast voorzorgsmaatregelen te treffen om de (eventuele) schade zoveel mogelijk te beperken. Wij hopen uiteraard dat het niet zo ver hoeft te komen en wij staan voor u klaar om dat scenario zoveel mogelijk te voorkomen. Onze specialisten hebben een document opgesteld met tips om uw onderneming en uzelf te helpen bij het beheersen van insolventierisico’s vanwege de coronacrisis. Daarmee kunt u uw onderneming en uzelf juridisch voorbereiden op financieel zwaar weer.

Denk bijvoorbeeld aan het vragen om bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst, het al dan niet uitkeren van dividend, bestuurdersaansprakelijkheden, boekhoud- en deponeringsverplichtingen en het zorgvuldig vastleggen van besluiten.

Een aantal advocaten binnen Schaap is ook werkzaam als curator en bewindvoerder. Die combinatie van expertises maakt dat wij bij uitstek in staat zijn om ondernemingen in financiële moeilijkheden én hun bestuurders bij te staan. Denk daarbij aan het veilig stellen van gezonde bedrijfsonderdelen, het realiseren van een doorstart – al dan niet tijdens faillissement of surseance van betaling en het treffen van crediteurenakkoorden.

Wij zijn en blijven bereikbaar voor vragen over de mogelijke gevolgen voor uw onderneming. Neem dus gerust contact met ons op. Voor eventuele vragen over de tips, maar bijvoorbeeld ook om (vrijblijvend) te sparren. U kunt op ons rekenen.

Download:

Tips voor het beheersen van financiële risico’s als gevolg van COVID-19 (PDF)

Volg Schaap Advocaten Notarissen op LinkedIn.