Tips voor het beheersen van financiële risico’s als gevolg van COVID-19

Schaap Advocaten Notarissen  |  16 april 2020  |  Leestijd: ongeveer 1 minuut

Als uw onderneming ondanks de steunmaatregelen in financieel zwaar weer terecht kan komen, dan adviseren wij u om alvast voorzorgsmaatregelen te treffen om de (eventuele) schade zoveel mogelijk te beperken. Wij hopen uiteraard dat het niet zo ver hoeft te komen en wij staan voor u klaar om dat scenario zoveel mogelijk te voorkomen. Onze specialisten hebben een document opgesteld met tips om uw onderneming en uzelf te helpen bij het beheersen van insolventierisico’s vanwege de coronacrisis. Daarmee kunt u uw onderneming en uzelf juridisch voorbereiden op financieel zwaar weer.

Denk bijvoorbeeld aan het vragen om bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst, het al dan niet uitkeren van dividend, bestuurdersaansprakelijkheden, boekhoud- en deponeringsverplichtingen en het zorgvuldig vastleggen van besluiten.

Een aantal advocaten binnen Schaap is ook werkzaam als curator en bewindvoerder. Die combinatie van expertises maakt dat wij bij uitstek in staat zijn om ondernemingen in financiële moeilijkheden én hun bestuurders bij te staan. Denk daarbij aan het veilig stellen van gezonde bedrijfsonderdelen, het realiseren van een doorstart – al dan niet tijdens faillissement of surseance van betaling en het treffen van crediteurenakkoorden.

Wij zijn en blijven bereikbaar voor vragen over de mogelijke gevolgen voor uw onderneming. Neem dus gerust contact met ons op. Voor eventuele vragen over de tips, maar bijvoorbeeld ook om (vrijblijvend) te sparren. U kunt op ons rekenen.

Download:

Tips voor het beheersen van financiële risico’s als gevolg van COVID-19 (PDF)

Volg Schaap Advocaten Notarissen op LinkedIn.

COVID-19 mededeling

Ook in deze bijzondere tijden staan wij voor u klaar. Wij hebben maatregelen genomen zodat wij onze diensten aan u kunnen blijven verlenen. Neem dus gerust contact met ons op. U kunt op ons rekenen.

Als het voor de dienstverlening noodzakelijk is dat u bij ons op kantoor komt, dan ontvangt u een protocol met maatregelen voor uw en onze veiligheid.

Voor ondernemers hebben onze specialisten documenten opgesteld om de onderneming én de ondernemer te helpen in deze bijzondere tijden (zie onderaan deze mededeling).

COVID-19 notice

We are also there for you during these special times. We have taken measures so that we can continue to provide our services to you. Feel free to contact us. You can count on us.

If it is necessary for our services that you come to our office, you will receive a protocol with measures for your and our safety.

For entrepreneurs, our specialists have drawn up a document with tips to help both the company and the entrepreneur to manage insolvency risks due to the corona crisis.

Tips voor het ondernemen in bijzondere tijden: NOW, WHOA, digitaal vergaderen (NL)