Verkeerd gebruik van subsidies

Joop Werner  |  23 februari 2021  |  Leestijd: minder dan 1 minuut

Veel stichtingen en verenigingen ontvangen subsidie. Regelmatig zijn stichtingen en verenigingen voor hun activiteiten zelfs grotendeels afhankelijk van subsidies. Een subsidie wordt altijd verstrekt met een bepaald doel. De subsidie moet ook voor dat doel worden gebruikt. Gebruikt u de subsidie voor een ander doel, of voldoet u niet aan de voorwaarden, dan kan dat leiden tot intrekking en terugvordering van de subsidie. Als dan blijkt dat u de terugbetaling onmogelijk heeft gemaakt, kan dat leiden tot bestuurdersaansprakelijkheid.

 Meer weten? Download dan dit artikel (PDF).

Dit artikel is eerder verschenen in het tijdschrift Bestuur Rendement (2021-02).

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Joop Werner.

Volg Schaap Advocaten Notarissen op LinkedIn.

COVID-19

COVID-19 mededeling

Ook in deze bijzondere tijden staan wij voor u klaar. Wij hebben maatregelen genomen zodat wij onze diensten aan u kunnen blijven verlenen. Neem dus gerust contact met ons op. U kunt op ons rekenen.

Als het voor de dienstverlening noodzakelijk is dat u bij ons op kantoor komt, dan ontvangt u een protocol met maatregelen voor uw en onze veiligheid.

COVID-19 notice

We are also there for you during these special times. We have taken measures so that we can continue to provide our services to you. Feel free to contact us. You can count on us.

If it is necessary for our services that you come to our office, you will receive a protocol with measures for your and our safety.